Yükleniyor
 
Kınık Belediyesi 28513 kişilik nüfusa sahiptir. Belediye başkanlığı görevini AK PARTİ bünyesinde olan Sadık DOĞRUER yapmaktadır. Kınık Belediyesi ile ilgili tüm talep ve şikayetlerinizi bu sayfa üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kınık Belediyesi 02326871012 numarasını kullanmaktadır.
Kınık Belediyesi

Kınık Belediyesi

Toplam Talep
0
Çözülen Talep
0
Teşekkür
0
Belediye Başkanı : Sadık DOĞRUER (AK PARTİ)

15

Şikayetçi Misin? Kınık Belediyesi Hakkında Şikayet Oluştur
"Kınık Belediyesi" İçin Şikayet Oluştur
İletişim BilgileriKınık Belediyesi İletişim Bilgileri
Telefon : 02326871012
Fax : 02326871449
Web sitesi : http://kinik.bel.tr/
Mail adresi : info@kinik.bel.tr
Sosyal Medya :
Kınık Belediyesi İçinde Arama Yap

Sırala

Tür

Benzer Belediyeler

  • Kınık Belediyesi Hakkında ? Kınık Belediyesi nüfusu 28513 kişidir. Belediye başkanlığını AK PARTİ bünyesinde olan Sadık DOĞRUER yapmaktadır.


    KINIK ADI NEREDEN GELİYOR?


    Kınık adı kelime anlamı bakımından, tarihçilere göre “nerede olsa azizdir” anlamına gelmektedir. İlçe bugünkü adını oğuz Türklerinin Bozoklar kolunun Kınık boyundan almaktadır.


    KINIK COĞRAFYASI


    İlçenin Konumu : Ege Bölgesinin Kuzeybatısında, Madra Dağları ile Yunt Dağlarının arasında Yunt Dağları silsilesinden Kara ve Sultan Dağlarının kuzey eteklerinde, Bakırçay Ovasının güney kıyısında kurulmuştur. Doğusu ve Güneyi Manisa ili Soma İlçesi, Batısı ile Kuzeyi Bergama ilçeleriyle çevrilmiştir. Denizden yüksekliği ovada 40 metre, yerleşim yerinde 90 metre, en yüksek tepelerinde 1000 metre civarındadır. Yüzölçümü 436 kilometrekare olup toprak büyüklüğü açısından İzmir ilçeleri arasında 12. sırada yer alır.


    İzmir iline uzaklığı 120 kilometre, Bergama ilçesine 19 kilometre, Manisa ili Soma ilçesine uzaklığı 25 kilometredir. Kınık İlçesi Soma ile komşu olduğundan yoğun bir kamyon trafiği ve yük taşınmasına maruz kalmaktadır. İlçenin karayolu ağı 27 km. olup bunun 21 km.si devlet,6km.si il yolu ve tümü asfalttır.


     


    İklimi: Ege ve Marmara Bölgesi iklimlerinin özelliklerini yansıtmaktadır. Yazları sıcak ve kurak, Sonbahar ve Kış ayları ise ılık ve yağışlı geçmektedir.


    Yeryüzü Şekilleri


    •Akarsular/Göller: Kınık Ovası’nı doğudan batıya geçen Bakırçay Nehri sulamaktadır.


    •Dağlar/Ovalar ve Yaylalar: Güneyde Sultan Dağları, doğusunda Eğnez Dağı; Kınık ve Sucahlı Ovaları ile Örtülü, Ulubey ve Leylek Yaylaları bulunmaktadır.


    Bitki Örtüsü: Kızılçam ve Meşe türlerinin çoğunlukta olduğu verimli ormanlık araziler, ova ve düzlüklerde geniş tarım arazileri ve meralar.


    Nüfusu ve Özellikleri: İlçenin nüfusu ADNKS verilerine göre 28.337 kişi olup, nüfus açısından ilimiz ilçeleri arasında 21.sırada yer almaktadır. Bu nüfusun 11.752’i ilçe merkezinde 16,585 i belde ve köylerde oturmaktadır. Nüfus Yoğunluğu olarak kilometrekareye 71 kişi düşmektedir.


     


    FOTO GALERİ – 1

    kinik (12)

    kinik (11)

    kinik (10)

    kinik (9)

    kinik (8)


    KINIK İDARİ YAPISI

    Köylerimizin çoğunluğu dağlık arazi üzerine kurulmuştur. Arazinin %65’i orman,%30’u ekili alan ve %5’i çayır ve meralardır.

    Biri Merkez olmak üzere 3 belediye, 29 köyü bulunmaktadır. Köylerin 23’ü orman içi veya orman kenarı köyler olup 6’sı ova köyüdür. Köylerimizin hemen hemen tamamı toplu vaziyettedir. İlçe merkezi 6, Poyracık Beldesi 5 ve Yayakent Beldesi de 3 mahalleye bölünmüştür.

    İlçe uzun süre Bergama ilçesine bağlı nahiye olarak kaldığından Bergama-Kınık diye tanınmakta olan ilçemiz son yıllarda büyük bir atılım içine girmiştir. Tarım ürünlerine dayalı özel sektöre ait 4 salça fabrikası ve 1 kireç fabrikası mevcut olup, Organize sanayi bölgesi kuruluş çalışmaları tamamlanmış yer yer faaliyet göstermektedir.

    Topraklarının tarıma elverişliliği ve verimliliği doğu illerindeki vatandaşların ilçeye özellikle de Poyracık Beldesine gelerek yerleşmelere yol açmıştır. Pamuk ve domates dönemleri ile orman çalışmaları esnasında da ilçeye 400-500 kişilik bir tarım işçisi gelmektedir. İlçe merkezinde Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Kınık Belediyesinin katkılarıyla ilçe kütüphanesi açılmıştır.

    Poyracık Beldesinde belediyenin katkılarıyla 1986 yılında bir kütüphane açılmış ve 2005 yılı sonu itibariyle 3115 kitabı bulunmaktadır. Yıl içindeki okuyucu sayısı 1859’dur.Yayakent Beldemizde Belediyenin sağlamış olduğu binada Öztüre Kireççilik A.Ş. tarafından 1987 yılında Nihat Mithat ÖZTÜRE kütüphanesi,1992 yılında memur yokluğu ve bina sıkıntısı sebebiyle kapanmıştır.

    Karadere köyü sınırları içinde Mamurt adlı yüksek bir tepe üzerine sur ve tapınak kalıntıları mevcut ise de bu güne kadar herhangi bir araştırma konusu olmamıştır.

    İlçemizde Kınık Haber adına 15 günde bir yayınlanan bir adet mahalli gazete mevcut olup faaliyetlerine devam etmektedir.


    KINIK TARİHİ


    ANTİK DÖNEM

    İlçemiz Roma İmparatorluğuna kadar uzanan tarihi bir geçmişe sahip olup ilk çağ yerleşim merkezi olan Gambreion ‘un yerine kurulduğu sanılmaktadır. Güney doğumuzu kaplayan Karadere Ormanları içindeki Mamurt Kale -Kibele Tapınağı ile bazı kalıntılar tarihinin çok eskiye uzanışının kanıtıdır.

    İsmini Oğuz Türkleri‘nin Bozoklar Kolunun Kınık Boyu’ndan almaktadır.

    İlçe 1330 yılında Osmanlı Devleti’nin idaresi altına girmiştir.1820 ye kadar bir köy konumunda zaptiye teşkilatı ile idare edilmiştir. Kınık 1864’te Balıkesir,1875’te Manisa 1879 yılında da İzmir’e bağlanmıştır. 1910 yılında Bergama ilçesine bağlı bucağa dönüştürülen ilçe Kurtuluş Savaşı yıllarında bir süre Yunan işgaline uğramış,13 Eylül 1922 de ise düşmandan tamamen temizlenmiştir. İlçede belediye teşkilatının kuruluş tarihi 1938 dir.

    Cumhuriyetten sonra Bergama’ya bağlı nahiye iken 1948 yılında ilçe olmuştur. Kınık’ın tarihi Roma imparatorluğuna kadar uzanmaktadır.

  • Sadık DOĞRUER Kimdir ?

    1970’te İzmir’de doğdu. 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi “Sağlık Kurumları İşletmesi ve Yöneticilik” bölümünde Yüksek Lisans yaptı.1994-1995 yıllarında Afyon Dinar Merkez Sağlık Ocağı’nca tabip olarak görev yaptı. 1996 yılında Kınık Sağlık Merkezi’nde göreve başladı. Kınık’ta Sağlık Grup Başkanlığı, İşyeri Hekimliği ve Aile Hekimliği görevlerinde bulundu. 2014 yılından bu yana Kınık Belediye Başkanlığı görevini sürdürmekte, mesleki görevlerinin yanı sıra Kınık ve Balkanlılar Kültür Dayanışma Derneği Başkanlığı, Ege Balkan Türkleri Federasyonu Genel Sekreterliği ve Balkan Gündemi Dergisinin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

    2009 yılından 2014 yılına kadar Kınık ve Bergama’nın Bölge Hastanesi konumunda olan Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevini yapan Doğruer, 1996 yılından beri Kınık’ta yaşamakta, evli ve bir çocuk babası.

    Sadık DOĞRUER Sosyal Medya Hesapları

  • Kınık Belediyesi İletişim ?

    Kınık Belediyesi Telefon Numarası :02326871012

    Kınık Belediyesi Fax Numarası :02326871449

    Kınık Belediyesi Adresi :Aşağı Mahalle Atatürk Caddesi Kınık / İZMİR

    Kınık Belediyesi Web sayfası :http://kinik.bel.tr/

    Kınık Belediyesi E-Posta Adresi :info@kinik.bel.tr

    Kınık Belediyesi Sosyal Medya Hesapları :