Yükleniyor
 
Karaisalı Belediyesi 21967 kişilik nüfusa sahiptir. Belediye başkanlığı görevini MHP bünyesinde olan Bekir ŞİMŞEK yapmaktadır. Karaisalı Belediyesi ile ilgili tüm talep ve şikayetlerinizi bu sayfa üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Karaisalı Belediyesi 03225513280 numarasını kullanmaktadır.
Karaisalı Belediyesi

Karaisalı Belediyesi

Toplam Talep
0
Çözülen Talep
0
Teşekkür
0
Belediye Başkanı : Bekir ŞİMŞEK (MHP)

15

Talebin mi var ? Karaisalı Belediyesi Hakkında Talep Oluştur
"Karaisalı Belediyesi" İçin Talep Oluştur
İletişim BilgileriKaraisalı Belediyesi İletişim Bilgileri
Telefon : 03225513280
Fax : 03225513287
Web sitesi : https://www.karaisali.bel.tr/
Mail adresi : info@karaisali.bel.tr
Sosyal Medya :

Benzer Belediyeler

  • Karaisalı Belediyesi Hakkında ? Karaisalı Belediyesi nüfusu 21967 kişidir. Belediye başkanlığını MHP bünyesinde olan Bekir ŞİMŞEK yapmaktadır.

    Karaisalı tarihinin derinliklerine inildiğinde Roma devri kalıntılarına rastlanır. Roma devrinde MİDİLLİ olarak adlandırılan şehrin kalıntıları Karaisalı’nın güneyinde bulunmaktadır. Dönemin büyük şehirlerinden önde gelen Midilli’nin 70 binin üzerinde nüfus barındırdığı tahmin edilmektedir.

    Midilli şehri Büyük İskender’in Anadolu’yu istilası sırasında yıkıldıktan sonra birçok uygarlıklar görmüştür. Ancak Türklerin Anadolu’ya gelişlerinden sonra yöreye vurdukları Türk medeniyeti mührü son derece bariz olup, günümüzde birçok Selçuklu ve Osmanlı eserleri ve isimlerine rastlıyoruz.

    Yöreye Selçuklu Türklerinin yerleşmesi ile beraber şehrin adının “ÇECELİ” olarak değiştirildiğini görüyoruz. Günümüz ilçe halkının Yüreğir Ovasından gelen Ramazanoğulları ve Menemencioğulları soyundan geldiğini biliyoruz. İlçeye bugünkü adı, Ramazanoğullarından Kara İsa Bey’e atfen verilmiştir.

    1481-1496 yılları Mısır Memlük Sultanı Kayt'ın bölgede hakim olduğu tanınmaktadır. Yavuz Sultan Selim'in Mısır Memlüklerini yendiğinden sonra bölge yine Ramazanoğullarına teslim edilmiş. Çeceli şu demek oluyor ki bugünkü Karaisalı Karaisa aşiretine verilmiştir. Bu devirde burada daha başka göçebe aşiretleri de vardı. Bunların başlıcaları Farsal, Bozdoğan, Kusan, Gündüz, Kuşdemir, Özer, Sarıkeçili ve Karakeçilidie. Zamamla bölge nüfusunun da artması nedeniyle bu aşiretlerin bir kısmı tarıma elverişli Güney Çukurova bölgelerine yerleştirilmişler, ötekiler Kuzay kesimde hayvancılıkla uğraşmışlardır.

    Çeceli, Hicri 1255; Miladi 1835 yılında kaza olmuştur. İlk Kaza merkezinin bugünkü Hacılı Köyü olduğu söylenmektedir. İlçe kurulduğu zamandan bu yana pek fazla bir büyüme göstermemiştir. Kurtuluş savaşı yıllarında düşman işgaline uğramayan Karaisalı; işgalden kaçanların toplandığı yer olduğu şeklinde harp esnasında stratejik bir hareket noktası rolü de görmüştür. Jandarma Yüzbaşı Ali Ratıp Bey (Tekelioğlu Sinan takma adıyla tanınır) bizzat Mustafa Kemal Paşa'nın özel emriyle Batı Klikya denilen bölgenin kurtarılması amacıyla görevlendirilmiş ve üstteğmen Mustafa Besim ile beraber kuzeyden bugünkü Aladağ İlçesi Büyüksofulu Köyü yöntemiyle Hacılı Köyü üzerinden 1 Nisan 1920 de Karaisalıya gelmiş olarak Milli Mücadelenin Çukurova'da başlatılmasını elde etmiştir.

  • Bekir ŞİMŞEK Kimdir ?

    1976 yılında Karaisalı’nın Kırıklı Köyü’nde doğdum. Halen Karaisalı’da ikamet etmekteyim. Eğitim hayatıma Kırıklı Köyü İlkokulu’nda başladım ve ardından Adana Atatürk Ortaokulu ve Adana Mehmet Kemal Tuncel Lisesi’nde eğitimimi tamamladım. Üniversite eğitimimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme alanında aldım.
    Kurumsal deneyimim ise şu şekildedir: 2008-2012 yılları arasında Kırıklı 2920 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifi’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2012-2016 yılları arasında Çatalan Sulama Birliği’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve 2014-2015 yılları arasında KARGİDER Karaisalı Girişimcileri Destekleme Derneği’nde Başkanlık görevlerinde bulundum.
    Siyasi geçmişim ise şu şekildedir: 2000-2002 yılları arasında Karaisalı Ülkü Ocakları’nda Başkanlık yaptım. Sonrasında 2004-2012 yılları arasında Seyhan MHP İlçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. 2014 yılında Karaisalı Meclis Üyesi adayı oldum. Daha sonra 2015-2018 yılları arasında MHP Adana İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendim. 2019 yılında ise Karaisalı Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Ayrıca, 18 Mart 2018’de MHP Genel Kongresi Üst Kurul Delegesi olarak görev aldım. Bu süreçte, teşkilatımın ve genel başkanım Dr. Devlet BAHÇELİ’nin emrinde, siyasi hayatımı devam ettirme ve hizmet etme şerefine eriştim.
    31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’nin tensipleriyle Milliyetçi Hareket Partisi Karaisalı Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim ve seçim sonucunda mazbatamı aldım. Karaisalı belediye başkanı olarak görevime devam ediyorum.

    Bekir ŞİMŞEK Sosyal Medya Hesapları

  • Karaisalı Belediyesi İletişim ?

    Karaisalı Belediyesi Telefon Numarası :03225513280

    Karaisalı Belediyesi Fax Numarası :03225513287

    Karaisalı Belediyesi Adresi :Karapınar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:1 Karaisalı / ADANA

    Karaisalı Belediyesi Web sayfası :https://www.karaisali.bel.tr/

    Karaisalı Belediyesi E-Posta Adresi :info@karaisali.bel.tr

    Karaisalı Belediyesi Sosyal Medya Hesapları :