Kadıköy Belediyesi
15
İstanbul ve Kadıköy, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtarılmıştır.
Uzun süre Üsküdar’a bağlı olan Kadıköy, 23 Mart 1930’da ilçe olur. Bu tarihte Kadıköy’ün Kızıltoprak ve Erenköy olmak üzere iki bucağı vardır. Cumhuriyet’le birlikte Kadıköy bazı modern kentsel hizmetlerden de yararlanma imkanına kavuşmuştur. Bunlar 1928’de gelen elektrik ile 1927’de şirket olarak oluşturulup 1928’de Üsküdar-Kısıklı arasında 1929’da ilk seferlerine başlayan tramvaydır.
Sonraki yıllarda bölgeleme imar planının uygulanmasıyla Kızıltoprak-Bostancı arasında nüfus 10 yılda iki buçuk kat artmıştır. Geçmiş yıllarda da, İstanbul’daki iş yaşamı daha çok Avrupa yakasında gelişmişti. İş bitimi vapurlarla Kadıköy İskelesi’ne yanaşılarak Moda, Üsküdar ve Bostancı gibi yerleşim alanlarına Kadıköy’den ulaşım sağlanmaktaydı bu nedenle İskeleleri ve Haydarpaşa’sıyla Kadıköy sonraki yıllarda da bir geçiş hattı olmuştur.
1970’li yıllarda birinci Boğaz Köprüsü’nün açılmasıyla deniz yolunun önemi azalmış bunun sonucunda da , trafiğin ağırlıklı köprüye yönelmesi ile biraz hafiflemiştir. 1980’li yıllarda göçün hızlanması ile birlikte, Büyükşehir Belediyesinin ihdas edilmesi, yeni imar planlarıyla Kadıköy’ü yine gözde yerleşim yeri olarak öne çıkartmıştır. Bu dönemde yaşanan yeni imar planları, peş peşe çıkartılan imar afları, tapu tahsis belgeleri kentimizde yapı yoğunluğuna yol açmış ve sosyal donatı alanlarının azalmasına yol açmıştır. 1999 yılındaki depremden sonra yapılardaki yenilenme ihtiyacı, ve buna çözümmüş gibi ortaya atılan kentsel dönüşüm kavramı belirli bir kesime rantsal bölüşüm olarak, bir tehdit unsuru olarak karşımıza çıkmıştır.
1984 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da; lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 2018 yılında Marmara Üniversitesi Küresel Şehirler ve İstanbul Araştırmaları programından yüksek lisans derecesini aldı.
Siyasete 2000 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy Gençlik Kolları’nda başlayarak sırasıyla Kadıköy Gençlik Kolları Yöneticiliği, Kadıköy Gençlik Kolları Başkanlığı, İstanbul İl Gençlik Kolları Yöneticiliği, CHP Kadıköy Ana Kademe Yöneticiliği görevlerinde bulunmasının yanı sıra Gençlik Kolları Kurultay Delegeliği de yaptı.
2014-2019 döneminde Kadıköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyeliği görevini üstlenen Mesut Kösedağı, bu süreçte İBB CHP Grup Sekreterliği ve İBB CHP Grup Sözcüsü görevlerinde bulunarak Meclis’te toplu taşıma ve ulaşım konularında yaptığı çalışmalarla bilinmektedir.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde %68.78'le İstanbul ilçelerinde en yüksek oy oranıyla seçilme başarısı göstererek Kadıköy Belediye Başkanı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Mesut KÖSEDAĞI Sosyal Medya Hesapları
Kadıköy Belediyesi Telefon Numarası :02165425000
Kadıköy Belediyesi Fax Numarası :02164143856
Kadıköy Belediyesi Adresi :Hasanpaşa Mah. Fahrettinkerim Gökay Cad. No:2 Kadıköy-İstanbul
Kadıköy Belediyesi Web sayfası :https://www.kadikoy.bel.tr/
Kadıköy Belediyesi E-Posta Adresi :bilgi@kadikoy.bel.tr
Kadıköy Belediyesi Sosyal Medya Hesapları :