Ceylanpınar Belediyesi
15
Yukarı Mezopotamya olarak bilinen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kurulan Ceylanpınar'ın tarihi M.Ö.5000 yıllarına dayanmaktadır. İlçede, Asurlular, Hititliler, Abbasiler, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu gibi devlet ve imparatorluklar uzun yıllar hâkimiyetini sürdürmüştür.
Asurlar döneminde kurulmuş olan Mırri Mutani devletine başkentlik yapan Ceylanpınar, bu dönemde Vaşşugar olarak anılmaktaydı. Bütün bu medeniyetlerin izlerine, tarım işletmeleri arazileri, Büyük Kepez ile Küçük Kepez Tepesi mevkilerinde rastlanmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Ceylanpınar'ın mülki yönden bağlı olduğu idari birim Suriye sınırları içerisinde kalan Resulayn ilçesidir. Osmanlı döneminde uygulanan toprak sisteminde, bugünkü Ceylanpınar ile Resulayn bölgesi bir "has arazisi" oluşturmaktaydı. Bu bölgenin en son sahibi İbrahim Paşa'dır.
Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanmasından ve Anadolu topraklarının çeşitli devletlerce işgal edilmesinden sonra kazanılan Kurtuluş Savaşı'yla, Şanlıurfa ili ve Ceylanpınar'ın toprakları işgalden kurtarılmıştır. Ankara Antlaşması Türkiye ile Suriye arasında imzalandıktan sonra, sınırı 1921 tarihinde Çoban Bey İstasyonu'ndan Nusaybin'e kadar demiryolu ilerlemiş, ortadan ikiye sınır hattıyla ayrılarak bir tarafı Türkiye, diğer tarafı Fransa'nın kontrolünde bulunan Suriye topraklarında kalmıştır. Türkiye tarafında kalan bölüm Ceylanpınar (Serêkani), Suriye'de kalan bölüme ise Rasulayn (Serêkaniyê) olarak adlandırılmıştır.
Ceylanpınar'ın bir yerleşim yeri olarak ortaya çıkmasının başlangıcı, demiryolu üzerindeki TCDD İstasyonu ve bu istasyondaki işçilerin yapmış olduğu evler ile civarındaki bir kaç çadırdı. 16 yıl sonra, 1937 yılında Ceylanpınar nahiye statüsüne kavuşmuş ve 1960 yılında Belediye kurulmuştur. İl merkezine 141 kilometre uzaklıkta olan Ceylanpınar, 14.01.1982 tarihinde çıkartılan 2585 Sayılı Kanun'la bağlı bulunduğu Viranşehir'den ayrılarak ilçe haline gelmiştir.
1968 yılında Ceylanpınar ilçesinde doğdu. Çiftçilikle uğraşan Feyyaz Soylu, siyasi hayatına 1994 yılı yerel seçimlerde, Ceylanpınar İlçesi Aşağı Doruklu Köyü’nde muhtarlık 1. ihtiyar heyeti üyeliği ile başlatı.
1999 yerel seçimlerde Aşağı Doruklu köyü muhtarı olarak seçildi.
2004 yılında muhtarlığı bırakarak, Ceylanpınar Kaymakamlığı Sosyal Yardım Vakfında Mütevelli heyeti üyeliği görevini sürdürdü.
2009 Yerel seçimlerinde AK PARTİ Şanlıurfa İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi. 2009-2014 yılları arasında Encümenlik, Denetim ve çeşitli ihtisas Komisyonlarında Başkanlık ve Üyelik yaptı. Ayrıca 2009- 2014 arası KÖY-DES üyeliğine seçildi.
2014 yerel seçimlerinde AK PARTİ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi.
2019 yerel seçimlerinde AK PARTİ'den Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti 1. Sıra Belediye Meclis üyesi olarak seçildi.
20 Aralık 2019 tarihinde mevcut belediye başkanının mazbatasının iptalinin ardından belediye meclisinde yapılan seçim neticesinde Belediye Başkanlığına seçildi.
Evli ve 7 çocuk babasıdır.
Abdullah AKSAK Sosyal Medya Hesapları
Ceylanpınar Belediyesi Telefon Numarası :04144714005
Ceylanpınar Belediyesi Fax Numarası :04144714372
Ceylanpınar Belediyesi Adresi :ULUCAMİ MAHALLESİ 1007. CADDE NO:7 CEYLANPINAR/ŞANLIURFA
Ceylanpınar Belediyesi Web sayfası :https://www.ceylanpinar.bel.tr/
Ceylanpınar Belediyesi E-Posta Adresi :info@ceylanpinar.bel.tr
Ceylanpınar Belediyesi Sosyal Medya Hesapları :