Beykoz Belediyesi
15
Beykoz’un tarihine ilişkin olarak bilinen en eski tarih M.Ö. 900’lerdir. Bu dönemde deniz yoluyla gelip Beykoz’u kendilerine yurt edinen Traklar, Beykoz’da yerleştiği bilinen ilk halk olarak karşımıza çıkar. Her ne kadar sanat tarihçileri ve arkeologlar çok daha önceki dönemlerde Karadeniz’den Boğaz’a doğru seyreden tepelerde Apollon tapınağı benzeri yapıların olduğunu öne sürmekte ve dolayısıyla da Beykoz’un bir kent olarak tarihini çok daha önceki tarihlere götürmek gerektiğini iddia etseler de, örgütlü bir toplumsal hayatın Beykoz’da söz konusu tarihle birlikte başladığını söyleyebiliriz.
Traklar Beykoz’a geldiklerinde, kralları Amikos’un ismine binaen, buraya “Amikos” adını vermişlerdir. Amikos, Beykoz’un bilinen en eski adıdır. Boğaz’ı geçerek Beykoz’a gelen Traklar burada Bebrik Devleti’ni kurmuşlardır. Bir rivayete göre Bebrikler isimlerini Akdeniz kıyısında, Pirenelerin kuzeyinde ve güneyinde bulunan eski bir İber kavminden almışlardır. Bebrikler M.Ö. 337 yılında Bitinyalıların saldırısına uğramış ve Bebrik Devleti uzun süren kanlı mücadele ve savaşların ardından yıkılmıştır.Beykoz (Amikos), yönetim mekanizmasının babadan oğula geçen bir krallık sistemine bağlı olduğu Bitinyalılar devrinde tam dokuz kral görmüştür. M.Ö. 74 yılında Bitinya kralı IV. Nicomedes ölüm döşeğindeyken tüm krallığını Roma imparatorluğuna devretmiştir.
Alaattin Köseler, 1960 yılında Paşabahçe’de dünyaya geldi. 3 kuşak Beykozlu bir ailenin evladı olan Köseler; ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Beykoz’da okudu. 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni tamamladı. Ankara Mamak’taki Askerlik görevinin ardından Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde yüksek lisansa başladı.
TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) üyesi olan Köseler, evli ve bir çocuk babası.
Hayatı boyunca sporla iç içe olan Köseler, Beykoz Spor Kulübü’müzde 12 sene basketbol oynadı. Beykoz Spor Kulübü Başkanlığı yaptı.
Mimar olarak çeşitli inşaat firmalarında, şantiye şefliği ve proje müdürü görevleri yaptı. Daha sonra kendi ofisini kurdu ve Bahçeşehir Ticaret Merkezi gibi pek çok büyük projeye imza attı.
1999 Yerel Seçimlerinde, halkın teveccühüyle Beykoz Belediye Başkanı seçildi. 2004 yılına kadar devam ettiği görevinde, Beykozlulara şerhsiz tapu veren tek Başkan ünvanını aldı.
Döneminin en büyük ve en modern hayvan barınağını faaliyete geçirdi. Zamanla Beykoz’un sembolü olan Bayrak Anıtı’nı hizmete açtı. Rüzgarlıbahçe’de, Belediye Hizmet Binası yaptı.
Beykoz’un köklü meselelerinden imar sorunu çözmek için ilçenin tüm paftalarını bilgisayar ortamına aktartarak sayısallaştırılmasını sağladı.
Alaattin KÖSELER Sosyal Medya Hesapları
Beykoz Belediyesi Telefon Numarası :02165388300
Beykoz Belediyesi Fax Numarası :02163310523
Beykoz Belediyesi Adresi :Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi No:43 Posta Kodu: 34820 Beykoz-İstanbul
Beykoz Belediyesi Web sayfası :https://www.beykoz.bel.tr/
Beykoz Belediyesi E-Posta Adresi :beykoz-bld@beykoz.bel.tr
Beykoz Belediyesi Sosyal Medya Hesapları :